ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

To Ελληνικό Μεσογειακό πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) παρέχει προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε 15 ειδικότητες, εξειδικευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς και σημαντική ερευνητική δραστηριότητα. Οι σπουδές παρέχονται στην έδρα του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο καθώς και σε άλλες 5 πόλεις της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία) σε αντικείμενα Μηχανικών και Πληροφορικής, στη Διοίκηση και την Οικονομία, στη Γεωπονία και στην Υγεία και Πρόνοια.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΙΤΕ - Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά Ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα παγκοσμίως. Αποτελείται από έξι Ερευνητικά Ινστιτούτα: το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ), το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, το Ινστιτούτο Πληροφορικής,το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών και το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ). Η έδρα του και η Κεντρική του Διεύθυνση βρίσκονται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

panepistimio iwanninwn

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιείται έρευνα (βασική και εφαρμοσμένη) καθώς και πειραματική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και τα γνωστικά αντικείμενα που καλύπτονται από τα Τμήματα και τις Σχολές του Ιδρύματος, με ιδιαίτερη έμφαση στις Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, τις Επιστήμες Υγείας, τις Αρχαιολογικές Μελέτες και Ανασκαφές, τις Λογοτεχνικές και Γλωσσολογικές Μελέτες, τις Οικονομικές και Κοινωνιολογικές Μελέτες, καθώς επίσης και στις Επιστήμες Εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε διεπιστημονικά προγράμματα εφαρμοσμένης έρευνας και πειραματικής ανάπτυξης που ενδιαφέρουν τη βιομηχανία, οικονομία και κοινωνία, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΠΡΙΣΜΑ Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ

Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ABEE ιδρύθηκε το 1996 στην Αλεξανδρούπολη. Μέσα από μια συνεπή και συνεχή προσπάθεια εξελίχθηκε σε εξειδικευμένη εταιρεία Πληροφορικής και Επικοινωνιών ενώ παράλληλα εισήλθε στο χώρο της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, δημιουργώντας υποδομές και δυνατότητες Σχεδίασης και Κατασκευής Ηλεκτρονικών Συστημάτων. Με χαρακτηριστικό την καινοτομία, βασικός στόχος της είναι η ανάπτυξη πρωτοποριακών εταιρικών προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, στο χώρο των Ηλεκτρονικών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας. Ο εξαγωγικός προσανατολισμός σε νέες-δυναμικές αγορές αποτελεί προτεραιότητα στην προώθηση των εταιρικών προϊόντων.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

PD Neurotechnology

Η επιχείρηση PD Neurotechnology Limited είναι μία νεοσύστατη εταιρία υψηλής τεχνολογίας, η οποία επικεντρώνεται στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή, πώληση και εμπορία των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγει η ίδια η επιχείρηση. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της, αναφέρονται σε ιατρικές συσκευές και λογισμικό για την παρακολούθηση και θεραπεία ασθενών που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον και άλλες κινητικές διαταραχές. Το προϊόν που φέρει την ονομασία Move & Care, αναφέρεται σε αισθητήρες που παρακολουθούν τα κινητικά συμπτώματα των ασθενών που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον και τροφοδοτούν κατάλληλα τον γιατρό, ώστε να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις για τη θεραπεία τους. Επιπλέον, η εταιρία παρέχει χρήση εφαρμογών μέσω κινητής τηλεφωνίας και άλλων τεχνολογικών μέσων πληροφορίας για την παρακολούθηση των κινητικών και μη κινητικών συμπτωμάτων των ασθενών.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ Κέντρο Αποκατάστασης Α.Ε.

Το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΚΑΑ δραστηριοποιείται από το 2013 στον τομέα της υγείας, με επίκεντρο την κινητική, γνωσιακή και ψυχοφυσιολογική αποκατάσταση ασθενών, χρησιμοποιώντας μια πληθώρα θεραπειών. Ένα από τα κύρια θεραπευτικά εργαλεία του Κέντρου αποτελεί η επιστήμη της Νευροανάδρασης η οποία αντλεί τις γνώσεις της από την γνωσιακή νευροεπιστήμη και την νευροψυχολογία. Ο βασικός πυρήνας της επιστημονικής μεθόδου της Νευροανάδρασης είναι η καταγραφή και ποσοτική ανάλυση εγκεφαλικής δραστηριότητας (QEEG), η οποία προσφέρει την δυνατότητα χαρτογράφησης της εγκεφαλικής λειτουργίας. Η χαρτογράφηση αυτή προσφέρει πληροφορίες στην Διεπιστημονική Ομάδα Αποκατάστασης του Κέντρου, οι οποίες συμβάλλουν στην ορθότερη, πληρέστερη και πιο σύντομη αποθεραπεία του ασθενή, σε κινητικό, γνωσιακό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status